Copyright © Isoleads BV

Kvk nummer 51797208 - Disclaimer - Privacy

RIOOL-REPARATIE.NL

Direct reparateur nodig ? Eenvoudig tarieven opvragen En/of direct opdracht geven (Klik hier) Gratis Offertes Aanvragen Home

INFORMATIE OVER:

GRATIS

OFFERTES

-Rioolreparatie

-Rioolaanleg

-Rioolontstopping

-Vrijblijvend: u bent

tot niets verplicht

(Klik hier)

Gratis Offertes Aanvragen

GRATIS

OFFERTES

-Rioolreparatie

-Rioolaanleg

-Rioolontstopping

-Vrijblijvend: u bent

tot niets verplicht

(Klik hier)

Gratis Offertes Aanvragen

Wat is een afgescheurde riolering, waardoor ontstaat het en hoe kan het opgelost worden ?


We praten hier over binnen en buitenrioleringen van standaard partikuliere woonhuizen en bedrijven. Het rioleringssysteem bestaat meestal uit een binnendeel en een buitendeel


Binnendeel riolering


Het binnendeel van de riolering bestaat uit een netwerk van liggende leidingen en staande leidingen die op elkaar aangesloten staan. Zo staat bijvoorbeeld de badkamer op de eerste verdieping middels een

liggende leiding aangesloten op een zogenaamde standleiding. Ook andere onderdelen van de woning staan vaak aangesloten op 1 op 2 standleidingen (dat zijn staande leidingen die verticaal lopen tot en met de begane grond, in de begane grond of onder de begane grond (=meest voorkomend).


Een wasbak gaat bijvoorbeeld met een afvoerleidinkje de grond in en wordt via een Y-stuk op de liggende leiding geplaatst die met afschot naar de standleiding loopt.


Alle afvalstoffen worden dus middels een netwerkje van liggende (op afschot lopende) leidingen afgevoerd naar een verticale leiding (standleiding) waarna het getransporteerd wordt naar veelal de kruipruimte waar het weer op een grotere liggende leiding uitkomt.Afgescheurde riolering - hoe komt het ?

De grotere liggende leiding loopt vanuit de kruipruimte door de fundering heen naar buiten (meestal de tuin of gemeentegrond). Vanaf hier loopt de liggende leiding met afschot naar het gemeenteriool. Vanaf daar is het de verantwoordelijkheid van de gemeente.


Afscheuren riolering aan de gevel


Een zeer veel voorkomend probleem is het afscheuren van de riolering aan de gevel. De riolering komt vanuit de kruipruimte via een geboord gat in de fundering naar buiten en loopt dan verder naar het gemeenteriool. Het probleem is vaak dat de grond buiten de woning ( en in mindere mate in de kruipruimte) in de loop der jaren verzakt. De riolering verzakt mee, echter aangezien een gemiddelde woning in Nederland onderheid is, zakt het huis en dus de fundering en dus de riolering die van binnen naar buiten loopt niet mee. Precies op dat punt aan de gevel ontstaat dus een sterke neerwaartse druk waardoor de riolering in zijn geheel kan afscheuren.


Lees hier verder over de aanpak van een afgescheurde riolering

Afgescheurde riolering - hoe komt het ?

Buitendeel riolering