Copyright © Isoleads BV

Kvk nummer 51797208 - Disclaimer - Privacy

RIOOL-REPARATIE.NL

Direct reparateur nodig ? Eenvoudig tarieven opvragen En/of direct opdracht geven (Klik hier) Gratis Offertes Aanvragen Home

INFORMATIE OVER:

GRATIS

OFFERTES

-Rioolreparatie

-Rioolaanleg

-Rioolontstopping

-Vrijblijvend: u bent

tot niets verplicht

(Klik hier)

Gratis Offertes Aanvragen

GRATIS

OFFERTES

-Rioolreparatie

-Rioolaanleg

-Rioolontstopping

-Vrijblijvend: u bent

tot niets verplicht

(Klik hier)

Gratis Offertes Aanvragen

In dit stuk hebben we het over het vervangen van een liggende riolering van een standaard woning. De vervanging van andere soorten riolering worden in andere stukken behandeld.


Onderhevig aan slijtage


Elk object in de wereld is onderhevig aan slijtage, zelfs oeroude bergen slijten in de loop van miljoenen jaren onder invloed van natuurelementen. Ook door de mens gemaakte objecten zijn onderhevig aan slijtage en verval, zo ook de riolering die onder uw woning loopt en die zorgt voor de afvoer van water, menselijke afvalstoffen en vaak ook etensresten.

Hoewel in de Romeinse tijd de riolering al gebruikt werd is dit in de eeuwen daarna weer buiten gebruik geraakt. Geplaagd door ziektes en infecties heeft de Westerse wereld op een gegeven moment besloten rioleringen aan te leggen om alle schadelijke afvalstoffen af te voeren..


Rioleringen van hout, steen, ijzer, beton en kunststoffen

In eerste instantie werden rioleringen van hout aangelegd, maar al gauw is men begonnen met het gebruik van steen, (giet)ijzer, beton en daarna kunststoffen als PVC en HDPE.


PVC en HDPE

Kunststoffen rioleringen hebben enkele voordelen: ze zijn relatief goedkoop, licht van gewicht en daardoor gemakkelijk qua installatie. Tevens zijn ze goed bestand tegen agressieve stoffen en kunnen relatief makkelijk vervangen worden.


In een gemiddelde woning worden nu vaak PE-leidingen (ook kunststof) aangelegd.

Riool vervangen tips

U moet weten dat er verschillen is tussen klasses PVC: niet elke PVC-leiding is hetzelfde als de andere, sterker nog, er zijn grote verschillen.


Waar u bijvoorbeeld op moet letten is de binnenklasse en de buitenklasse. De buitenklasse is bestemd voor o.a. in de tuin. Het verschil is dat de buitenklasse sterker is dan de binnenklasse of bijvoorbeeld beter het grondgewicht kan verwerken.


Afschot is belangrijk zoals u ongetwijfeld weet, maar wat ook belangrijk is, is om rekening te houden met het verzakken van de grond. Lees ook andere bladzijdes voor meer tips.

Geschiedenis riool

Voor de doe-het-zelver